Tillställning

Studiecirkel om integration

Kan din förening bli bättre på att arbeta med integration av flyktingar och invandrare? Tycker du att det är intressant att ta del av andra föreningars erfarenheter och kunskap? Då kanske du vill vara med i vår nordiska studiecirkel som drar igång till hösten, där föreningar i Nordnorge, Österbotten i Finland och i Västerbottens län lär av varandra om integration i föreningslivet.

Under hösten 2018, med start i mitten av september, planerar vi att träffas vid 5 olika tillfällen, varannan vecka, fram till november.

I Sverige planerar vi att genomföra studiecirklar på fyra olika orter: I Bjurholm, Lycksele, Skellefteå och i Umeå.

Vi kommer tillsammans med studiecirklarna i Finland och Norge att arbeta med ett gemensamt studiematerial och med livesändning från tre workshops, där best-practice av integration av invandrare och flyktningar i föreningslivet i våra regioner lyfts fram.

Vi kommer att beröra olika teman t.ex. engagemang/kontakt, inkluderande aktiviteter och styrelsearbete, och framförallt inspireras av olika föreningars integrationsarbete i våra olika länder.

Vi vänder oss till dig som är verksamhetsledare, ordförande eller har en strategisk roll i din förening och som vill lära dig mer, för att i framtiden kunna utveckla din egen förening.

Låter det intressant?

Vi planerar 5 träffar på på följande tisdagar: 25 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober och 13 november. Vi börjar kl 18.00 och håller på till kl 20.00.

Hör gärna av dig till oss med en intresseanmälan, obs att den inte är bindande.

Hoppas att vi ses i höst!

Intresseanmälan mailas till Studieförbundet Vuxenskolan: [email protected],

För mer information, kontakta projektledare Annika Nordenstam, Föreningen Norden Västerbotten, annika.nordenstam (at)norden.se

Projektet medfinansieras av Nordiska ministerrådet.